''Dizajniraj svoju bilježnicu''

27/01/2011

Natječaj za učenike grafičkih škola i škola primjenjene umjetnosti ''Dizajniraj svoju bilježnicu'' kojeg organizira poduzeće Mar-Mar d.o.o. ulazi u svoju veliku završnicu. Gotovo 8 000 učenika u 15 škola diljem Hrvatske uključeno je u ovu akciju, radovi već pristižu, a članovi Ocjenjivačkog suda pripremaju se za svoju zadaću, pa su tako nedavno posjetili Mar-Mar i pogledali proces proizvodnje bilježnica.

 

Mar-Mar je pokrenuo natječaj „Dizajniraj svoju bilježnicu“ iz više razloga, a prije svega iz želje da bilježnice koje proizvodi budu oplemenjene dizajnom mladih hrvatskih autora. Poduzeće svake godine investira određena financijska sredstva u kupnju dizajna omota za bilježnice. Dizajn se otkupljuje od stranih kompanija, specijaliziranih za grafičku opremu bilježnica.

U Mar-Maru su uvjereni da u Hrvatskoj postoji veliki autorski potencijal te da mladi kreativci iz srednjih škola mogu osmisliti grafička rješenja koja nimalo neće zaostajati za onima koje su do sada otkupljivali. Realizacijom ovog projekta novac koji se troši za „uvoz dizajna“ preusmjero bi se u fond nagrada i otkup odabranih radova. Na taj način bi se svake godine financijski stimulirali domaći mladi autori, a njihov rad promoviro proizvodnjom bilježnica koje se prodaju u zemlji i inozemstvu.

Natječaj će završiti svečanom dodijelom nagrada i izložbom nagrađenih radova. Domaćin izložbe je Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, zahvaljujući susretljivosti ravnateljice Maje Krstić Lukač koja zajedno s profesorima ove ugledne škole iznimno podržava natječaj. (PS/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox