"Društvenoj mreži" četiri Zlatna globusa

17/01/2011

Film "Društvena mreža" osvojio je četiri Zlatna globusa, uključujući i onaj za najbolji film, na nedjeljnoj 68. dodjeli te nagrade udruge hollywoodskih stranih dopisnika u hotelu Beverly Hiltonu u Los Angelesu.

 

Osim za najbolji film, "Društvena mreža" dobila je nagrade za najbolju režiju (David Fincher), scenarij (Aaron Sorkin) i originalnu glazbu (Trent Reznor i Atticus Ross).

Zlatni globus Natalie Portman i Colinu Firth

Među televizijskim ostvarenjima pobjednica večeri je serija "Glee" s tri nagrade. Foxova hit serija osvojila je nagradu za najbolju humorističku seriju ili mjuzikl, Jane Lynch za najbolju sporednu žensku ulogu, a Chris Colfer za najbolju sporednu mušku ulogu u TV serijama.

Natalie Portman osvojila je Zlatni globus za glavnu žensku ulogu u drami "Crni labud".

Colin Firth nagrađen je za najbolju mušku ulogu u drami "Kraljev govor".

Nagrada za životni djelo Robertu de Niru

Robert De Niro primio je prestižnu nagradu "Cecil B. Demille" za životno djelo, uz duge ovacije dvorane pune hollywoodskih zvijezda. Uz dodjelu nagrade prikazan je impresivan trominutni prilog sa scenama iz njegovih najpoznatijih filmova, a De Niro se našalio i zahvalio hollywoodskoj udruzi stranih dopisnika što mu je nagradu dodijelila prije dva mjeseca, kada još nije mogla vidjeti njegov zadnji film, hit komediju "Mali Fockeri". (Hina/JK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox