Đuro, jaavi se... Ide dalje!

31/01/2011

Sponzori su obično nakloni prema hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji te se tako vođeni njihovim uobičajenim uspjesima nadaju kako će njihov logo biti istaknut do samog kraja prvenstva. Shodno tomu ide i kampanja, kao što je primjerice bila ''Javi se'' mobilnog operatera Tele2. No, što kada rukometaši s prvenstva odu neočekivano rano?

 

Takva je situacija bila i na ovogodišnjem svjetskom rukometnom prvenstvu u Švedskoj. Jedna utakmica u drugom krugu bila je dovoljna da ''Kauboji'' napuste prvenstvo, a da sponzori ostanu kratkih rukava. Kampanja ''Javi se'' u kojoj se rukometaši pobjednički klanjaju navijačima više nema smisla. Međutim, iz Tele2 poručuju kako s kampanjom idu dalje.

Naime, Tele2 je generalni ko-sponzor Hrvatskog rukometnog saveza već šest godina i svako veliko natjecanje prate promidžbenim kampanjama, navodi Poslovni dnevnik. Voditeljica odnosa s javnošću Tele2, Valentina Junaci, za isti je dnevnik komentirala kako je riječ o sponzorstvu koje nadilazi klasične sponzorske ugovore te dodala kako su s rukometašima postali pravi partneri.

Zbog navedenom razloga kapanja ''Javi se'' nije dovedena u pitanje unatoč njihovom gubitku. Osim toga, zanimljiva je činjenica kako je segment kampanje - rečenica ''Đuro, jaavi se'' - postala (kako navodi Junaci) spin-off kampanje. Naime istu se rečenicu ne povezuje sa samim događajem, a obožavatelji su već oformili samostalnu stranicu ''Đuro javi se'', a ista je rečenica postala i popularnom melodijom zvona za mobitele.

Kampanja koju su osmislili ''Bruketa i Žinić'' jedna je od najuspješnijih Tele2 kampanja. (SJ)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, izdanje 31.1.2011.
Antonio Bronic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox