Gospodarska suradnja Hrvatske i Crne Gore

01/11/2010

Predstavnici Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica sudjelovat će na 7. forumu asocijacija sajmova jugoistočne Europe u Budvi, najavio je generalni konzul Republike Hrvatske u Kotoru Božo Vodopija.

Forum organizira Jadranski sajam u Budvi, na kojem predstavnici Hrvatske gospodarske komore posljednjih godina predstavljaju svoje proizvode.

Sve bolja suradnja između Hrvatske i Crne Gore očituje se prije svega i kroz gospodarstvo - robna razmjena između dvije zemlje u zadnje tri godine povećala se 300 posto, ali time nisu ni izdaleka iscrpljene mogućnosti za daljnji rast - kaže Vodopija. Osobno smatram da će suradnja dvije zemlje iz sada dominantne trgovinske razmjene doći na veću razinu kao što su zajednički projekti i zajednički izlasci na treća tržišta - naglašava generalni konzul.

On također dodaje kako generalni konzulat Republike Hrvatske u Kotoru sustavno i stalno djeluje na dodatnom poticanju gospodarske suradnje dvije zemlje. Tijekom ovogodišnje proslave Dana državnosti u Kotoru 25. lipnja predstavili su se proizvođači i obrtnici iz Dubrovačko -neretvanske županije, a preko generalog konzulata RH u Kotoru pokrenuta je ideja da Hrvatska bude zemlja partner na sajmu poljoprivrede koji će se u ožujku 2011. održati u Budvi.

Za to već postoji interes brojnih hrvatskih tvrtki koje na ovom sajmu namjeravaju predstaviti svoje proizvode i vidjeti kakve su mogućnosti plasmana na ovom tržištu, zaključuje generalni konzul Vodopija. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox