Grupna kupovina - u par klikova do popusta

10/12/2010

Posljednji trend u kupovini putem interneta je grupna kupovina, a sve je prisutniji i u Hrvatskoj. O čemu se točno radi?

 

Popusti od 50 do 90 popusta

 

Grupna kupnja funkcionira na jednostavnom principu. Web stranice specijalizirane za grupnu kupovinu nude kupcima velike popuste, ali samo pod uvjetom da se za određenu uslugu ili proizvod zainteresira određeni minimalan broj kupaca. Popusti koje kupci mogu ostvariti kreću se od 50 pa sve do 90 posto, ovisno o ponudi dana, ali minimalna ušteda je 50 posto. Ukoliko želite kupovati na ovaj način imajte na umu sljedeće stranice: kolektiva, kupime, nepropustilica, ponuda dana , grupni popust.

Možete ostvariti popuste za restorane, kozmetičke salone, fitness, ulaznice za koncerte i kino, tretmane ljepote, informatičke tečajeve, tečajeve jezika, putovanja, masaže i drugo.

 

 

 

Kupnja uz kreditne kartice

 

Što trebate za grupnu kupovinu? Za početak profil na nekoj od stranica za grupnu kupnju i kreditnu karticu. Otvaranje profila je besplatno, a na taj način bit ćete obaviješteni o svim ponudama jer ćete ih dobivati u svoj inbox. Kada se učlanite, možete se prijavljivati za ponude koju se vam zanimljive. Kada se za određenu ponudu skupi minimalan broj kupaca kupnja je uspješno zaključena i ostvarili ste popust.

U inbox će vam tada doći bon za grupni popust koji zatim isprintate i s njim ostvarujte popuste prilikom kupovine. Kupon za popust u pravilu ne morate iskoristiti istog dana nego u predviđenom vremenu za određenu uslugu ili proizvod. Ako je kupnja bila uspješna, odnosno ako je ostvaren popust vaša kreditna kartica se tereti.

No, ako nije došlo do kupnje , nemate nikakvih troškova i ništa se ne događa, osim što je popust ostao neiskorišten. Većina ponuda traje 24 sata i to je vrijeme u kojem se skupljaju ponude. One su samostalne i ne mogu se spajati.

 

Kako su hrvatski kupci još uvijek skeptični prilikom plaćanja kreditnim karticama, stranice kupime.hr i ponudadana.hr uvele su i mogućnost plaćanja općim uplatnicama.  Ponude za grupnu kupnju pokrivaju veće hrvatske gradove.

 

Win-win situacija

 

Ovakav način kupnje predstavlja win-win situaciju u kojoj svatko dobiva, prodavač je jer je prodao veću količinu neke usluge ili proizvoda, a vi jer ste prošli jeftinije prilikom kupnje. Ovo može biti dobra prilika da si priuštite odlazak u restorane sa dobrom hranom, kozmetičke tretmane ili odete na zanimljiv koncert uz znatne uštede.

Popusti znaju biti jako zavodljivi pa ipak pripazite da se ne zanesete. A ako još ne znate što ćete pokloniti dragim osobama za Božić, kupon s popustom za putovanje, masažu ili tretman ljepote je odlična ideja.

 

 

 

 

 

 

Autor: Jasmina Kolić

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox