Hrvatska 31. ožujka ponovno u mraku

15/03/2012

Od Times Squarea do Dubrovačkih zidina, Bruneja do Litve, od najvišeg nebodera na planetu do inuitskog iglua, gaseći svjetla 31.ožujka svijet će još jednom proslaviti najveću ekološku svjetsku volontersku akciju – „Sat za planet Zemlju“.

U svijetu poznata kao Earth Hour, ova je akcija evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine u veliki globalni pokret u kojem je samo prošle godine sudjelovao 5251 grad sa skoro dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta na svih sedam kontinenata. Hrvatska će se i ove godine pridružiti akciji koju je prije šest godina osmislio WWF, jedna od najpriznatijih nevladinih organizacija za zaštitu prirode.

Dubrovnik, Split, Pula, Zadar, Rijeka, Zagreb… Svi gradovi koji su prošle godine ugasili svjetla nekog svog trga ili znamenitosti po kojoj su poznati i izvan granica Hrvatske odazvali su se ovogodišnjoj akciji, kaže Petra Boić Petrač iz WWF-ovog Mediteranskog programa.

Pozivamo sve gradove i sve građane Hrvatske da 31. ožujka u 20.30 sati na jedan sat ugase svjetla u svojim domovima i postanu dijelom akcije čiji je cilj ukazati na opasnosti s kojima se naš planet suočava zbog klimatskih promjena kojima i sami nesvjesno pridonosimo svojim ponašanjem. Nadamo se da ćemo 31. ožujka ugasiti puno više gradova od prošlogodišnjih 22, kaže Boić Petrač. (PS/JK)

 

 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox