Hrvatska novinska fotografija 2011. - Damir Senčar autor Fotografije godine

27/03/2012

U Novinarskom domu održana je 9. svečana dodjela nagrada natječaja „Hrvatska novinska fotografija“, a nagradu u kategoriji Fotografija godine pripala je Damiru Senčaru iz agencije Hina.

U prepunoj dvorani proglašeni su pobjednici po kategorijama:

Događaj - Damir Senčar / HINA

Svakodnevni život - Darko Mihalić / GLOBUS

Reportaža - Damir Senčar / HINA

Portret - Željko Hladika / PIXSELL

Kultura i umjetnost - Maja Prgomet / SPLITSKI PORTAL

Sport - Božo Vukičević / CROPIX

Priroda i okoliš - Stipe Surać

Autor „Fotografije godine“ je Damir Senčar iz agencije Hina. Događaju su prisustvovale brojne osobe iz svijeta medija, kulture i politike, koje su došle dati podršku profesionalnoj novinskoj fotografiji. Predsjednik Zbora fotoreportera Hrvatske Igor Nobilo otvorio je svečanost riječima: Svake godine iznova promoviramo fotoreportersku struku, izvrsnost u radu i kreativnost u službi prenošenja vijesti. Gradonačelnik Milan Bandić uručio je nagradu „Pavao Cajzek“ u kategoriji Svakodnevni život, a gospođa Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica Predsjednika za društvene djelatnosti, nagradu Fotografije godine.

Sto najboljih radova profesionalnih fotoreportera biti će objavljeno u godišnjoj fotomonografiji te na putujućoj izložbi koja posjećuje desetak gradova diljem Hrvatske. Svih 100 fotografija natječaja „Hrvatska novinska fotografija“ po kategorijama možete pogledati na stranicama www.fotoreporteri.hr kao i na Facebook stranicama Zbora fotoreportera. U prilogu su pobjedničke fotografije, ako želite svih 100 fotografija zatražite ih na zbor@fotoreporteri.hr

 

Na svečanoj dodjeli nagrada proglašeno je i 10 finalista te glavni pobjednik natječaja  „male stvari puno znače“, koji je osmišljen u sklopu projekta „Hrvatska novinska fotografija“ i pod glavnim pokroviteljstvom Financijske agencije. Fotograf Dalibor Talajić iz Rovinja, sa svojom zanimljivom crno-bijelom fotografijom nazvanom Skok, odnio je glavnu nagradu. Gospodin Karlo Seleši, voditelj Ureda za korporativne komunikacije Fine, izrazio je zadovoljstvo pristiglim radovima te interesom javnosti.

Više o natječaju te fotografije s natječaja  „male stvari puno znače“ pogledajte na www.fina.hr, www.fotoreporteri.hr te na Facebook stranici „male stvari puno znače“. (PS/JK)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox