Hrvatski brand među 100 najboljih na svijetu

24/02/2011

Američki ReBrand 100 ove je godine nagradio novi hrvatski brand Vedrini uvrstivši ga među 100 najboljih projekata na svijetu u protekloj godini. Projekt su izradili konzultanti iz branding agencije Brandoctor.

 

Vedrini je brand orašastih plodova, mahunarki, sušenog voća i povrća, sjemenki i žitarica male tvrtke Primorac. Ova tvrtka shvatila je da bez snažnog branda nema garancije za dugoročni i kontinuirani uspjeh pa su se obratili Brandoctoru, prvoj hrvatskoj specijaliziranoj branding agenciji.

Brandoctor je za brand Vedrini stvorio novu priču o brandu, što se naziva rebrandingom. Jedini globalni program nagrađivanja u području rebrandinga, odnosno za brand rebuilding i redizajn jest upravo ReBrand 100.

Žiri ReBranda 100 mijenja se svake godine, a tvori ga skupina međunarodno priznatih industrijskih eksperata multidisciplinarnih profila. Među njima su ove godine bili Ted Landsmark, predsjednik i CEO na Boston Architectural Collegeu, Fred Gelli, kreativni direktor i partner u brazilskoj agenciji Tátil Design de Ideias koja surađuje s Nokijom i Coca Colom te Janelle James, potpredsjednica agencije Leo Burnett Worldwide, čiji su klijenti McDonald’s, P&G i Samsung Global.

Prije Brandoctorovog nagrađenog rebrandinga ovi su se proizvodi prodavali pod različitim vizualnim identitetima i različitim imenima. Neki proizvodi bili su nazvani prema tvrtki Primorac, a drugi su nosili generička imena, poput Badema ili Cijelih lješnjaka. Brand portfolio bio je neorganiziran, a brand potpuno neprepoznatljiv krajnjim potrošačima.

Brandoctor je analizirao tržište, dijagnosticirao prijetnje brandu, snage i slabosti branda, te propisao terapiju koja uključuje snažno pozicioniranje branda, brand image, ciljnu skupinu i brand touchpoints (dodirne točke između potrošača i branda), kao i verbalni i vizualni identitet.

Brand Vedrini tako kroz svoje ime, slogan “Prepusti se vedrini!” i vizualni identitet priča priču o zdravim, ali zabavnim proizvodima.

Zanimljivo je da je Brandoctor već četvrtu godinu zaredom osvojio žiri svojim radom, dosad primivši priznanja za brandove one2play, Lantea Grupa i Osječko pivo. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox