Hrvatski otočni proizvodi u Arena Centru i Zrinjevcu

07/12/2010

Proizvodi kojima je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ predstavit će se na božićnim sajmovima u Arena centru od 6.-31. prosinca te na štandovima na Zrinjevcu od 17.-24. prosinca 2010.

 

Oznaka Hrvatski otočni proizvod za 168 proizvoda


Oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ do sada je dobilo 70 otočnih proizvođača za 168 proizvoda i proizvodnih linija s 15 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Prvić, Ugljan, Mljet, Lošinj, Pelješac). Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, đemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima.

 

Likeri, vina, sirevi, med, cukarini....

 

Zagrepčani će na božićnim sajmovima moći kupiti likere i rakije s Lastova i Pelješca, riblje proizvode s Ugljana, rapsku torta i baškotin, džemove s Lastova i Visa, hvarska, korčulanska i pelješka vina, sireve s Paga i Dugog otoka, lavandu s Raba i Hvara, kozmetičke proizvode s Visa i viški hib, med s Krka, Hvara i Pelješca, cukarine s Korčule, fine sapune s Brača, suvenire s Hvara, maslinovo ulje s Visa i Dugog otoka. (PS/JK)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox