Izložba Be CROative: Slovaci se oduševili hrvatskim kvalitetnim proizvodima

06/05/2011

Na otvorenju izložbe Be CROative Hrvatske gospodarske komore koja se u Bratislavi održava od 5. do 9. svibnja Slovaci su učili vezati kravate, informirali su se o hrvatskim svjetski poznatim izumiteljima i bili oduševljeni kvalitetnim hrvatskim proizvodima po kojima je Hrvatska poznata u njihovoj domovini, izvijestili su iz HGK.


Iako su Slovaci već tradicionalno prisutni turisti u Hrvatskoj, što dokazuje i brojka od 310.031 slovačkih turista koji su u prošloj godini boravili u Hrvatskoj i ostvarili 2,08 milijuna noćenja, na izložbi Be CROative otkrili su mnoge detalje o Hrvatskoj s kojima do sada nisu bili upoznati.

Hrvatski inovatori i najkvalitetniji hrvatski proizvodi predstavljeni na izložbi pobudili su veliki interes posjetitelja što nas čini izuzetno zadovoljnima i još jednom potvrđuje značaj ove izložbe, izjavio je direktor izložbe Trpimir Župić.

Bilateralna gospodarska suradnja, koja je sada na razini od 265,2 milijuna dolara, sigurno ima mogućnosti razvoja i proširenja u području energetike, automobilske industrije, proizvodnje tramvaja, cestogradnje, kemijske industrije, strojogradnje, regionalnog razvoja i prometa, kazao je.

 

Izvorni hrvatski proizvodi

Napominje i kako je izložba Be CROative samo jedna od aktivnosti koju Komora provodi na području međunarodne promocije hrvatskoga gospodarstva u inozemstvu, unaprjeđenja i povećanja hrvatskog izvoza i stranih ulaganja u Hrvatsku.

Cilj izložbe je promovitrati Hrvatsku kao zemlju koja posjeduje svjetski poznate izume i proizvode.

Izložba je vizualno predstavljena u obliku dvije kocke. U staklenim vitrinama izloženi su brojni hrvatski proizvodi nosioci znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta" te svjetski poznati izumi Hrvata, dok se na videozidu prikazuju slike hrvatskih proizvoda popraćene tipičnim zvukovima mora, galebova, cvrčaka i dalmatinskih kampanela.

Komora na izložbi u Slovačkoj predstavlja 38 hrvatskih proizvoda, nosioca prestižnih znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta". Među njima su Podravkina Vegeta, Plivin Sumamed, Badelova šljivovica, Kraševa bajadera, voćni sirup Amarena i Maraschino iz Maraske, Paška čipka, Paški sir, Lepoglavska čipka, Posedarski pršut, Brač fini sapuni od maslinova ulja itd. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox