Izmislili "seksi čistačice" kako bi promovirali svoj biznis

21/11/2011

Usluge erotskog čišćenja stanova po cijeni od 650 kuna po satu, kao odličan poslovni projekt nedavno je predstavila voditeljica projekta „Maid4fun“ Jelena Mayer, piše Poslovni dnevnik, no ispostavilo se da je priča lažna.

Priču su prenijeli brojni mediji, no cijela priča je lažna. Naime, na stranici Maid4fun stoji da je projekt osmišljen kao teaser kampanja za promociju obrta za promidžbu i reklame Metro Mayer. Poslovni piše kako je između teaser kampanje (eng. teaser –zadirkivati) i  ponavljanjem laži razlika.

Etički kodeks  Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA) i Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) kaže da je zabranjeno „namjerno i sustavno širenje lažnih informacija“, no Mayer nije njihova članica.

Iz HUOJ-a su poručili kako će potencijalni klijenti sami odlučivati žele li surađivati s nekim tko u svom radu koristi neetička sredstva i dodaju da ne mogu donijeti nikakve mjere protiv nekog tko nije njih član.

No, ako sud časti nije nikakva prepreka, Metro Mayer bi se mogao zamisliti nad Kaznenim zakonom, člankom 224. koji kaže da će se „kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine kazniti onaj tko plasira lažnu informaciju i drugoga drži u zabludi s ciljem da sebi pribavi imovinsku korist“. (jk)

 

Kao primjer uspješne teaser kampanje možemo navesti projekt agencije Imago s muškarcima u najlonkama, o kojem više možete pročitati OVDJE.

 

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 21. studenoga 2011.

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox