Kako doprijeti do kupca: Oglašavanje doseže 500 milijardi dolara

14/06/2011

Svakodnevno smo okruženi oglasima, bilo na cesti, u uredu ili kod kuće sa svih strana dolaze televizijske reklame, radijski oglasi ili plakati. Poslovni.hr navodi kako će svjetsko oglašavanje još povećati svoj tempo u narednim godinama, a najveći rast bilježit će online oglašavanje.

 

Vrijednost globalnog tržišta oglašavanja povećat će se 3,9 posto ove godine te doseći 494 milijarde dolara pokazuju prognoze američke analitičke tvrtke eMarketer. Ukupna potrošnja na oglašavanje trebala bi kontinuirano rasti, pa se do 2015. godine očekuje 600 milijardi dolara vrijednosti ovog tržišta.

Najveći rast će bilježiti internetsko oglašavanje, koje već danas premašuje 80 milijardi dolara na globalnoj razini. Prognoze pokazuju da će vrijednost tog oglašavanja do 2013. godine premašiti 100 milijardi dolara, u 2014. će činiti gotovo 21 posto ukupnog tržišta, a do 2015. će vrijediti više od 132 milijarde dolara.

Podaci su dobiveni iz ''meta-analize'' podataka o potrošnji na oglašavanje i to od strane oglašivačkih agencija, investicijskih banaka, vladinih organizacija te analitičkih kompanija, a pri procjenama su korištene i analize globalnih trendova u gospodarstvu i tržištu oglašavanja, piše poslovni.hr. (SJ)

 

Izvor: www.poslovni.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox