Kako preživjeti teško razdoblje

21/05/2014

Filozofija uspjeha marketinških agencija nije samo u kvaliteti, relativno povoljnoj cijeni i dugoročnom pristupu dobrog odnosa na relaciji "agencija-klijent", već je taj odnos kompleksniji. U kriznim vremenima, kada se marketinški budžeti smanjuju, kada se pokušava i dalje ostati prisutan na tržištu – ali na drugaiji način, umješnost i spretnost agencija dolazi u prvi plan.

Osim ustrajnosti, snalažljivostii nadasve potrebne kreativnosti, agencije bi trebale i dalje zadržati dobar poslovni odnos sklijentom, jer je “vrijeme recesije i teških uvjeta poslovanja ispit kušnje za sve poslovne subjekte. U nekoliko koraka možemo sagledati poslovanje agencija u doba recesije.

KAKO IZAĆI NA KRAJ S RECESIJOM?

Prostor na kojem agencija djeluje veoma je osjetljiv. Dovoljna je neznatna redukcija dobiti ili pak neznatno povećanje troškova da profit postane gubitak. Takoder, upravo zbog njegove velike vidljivosti, budžet za oglašavanje često je prva stvar na kojoj se štedi u slučaju većeg financijskog pritiska. Tako da je jedno od bitnih rješenja potrebnih za preživljavanje, usvajanje politika koje će štititi agenciju od privremenih prepreka. Sljedeća tri faktora pomogla su agencijama prebroditi privremene preokrete. PS/S.P.


 

 

Naslov članka: Kako preživjeti teško razdoblje
Autor: mr.sc Vesna Jurković 

Izvor: Poslovni savjetnik br.58, str.70

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox