Konzum plaća 300 000 € Šeherezadu, a ponekad ne plaća dobavljače u roku

11/11/2010

Izvještaj Agencije za tržišno natjecanje za prošlu godinu bio je predmet rasprave saborskih zastupnika, piše tportal.hr. Oporba je optuživala Agenciju da podliježe pritiscima i ne ostvaruje svoju ulogu, navodeći za primjer koncentraciju Agrokora i INA-e na tržištu.

Agrokora se dotakao SDP-ovac Gordan Maras kojem nije jasno kako je Konzum u mogućnosti platiti Onura i Šeherezadu 300 tisuća eura da im snimaju spot, a ponekad ne plaćaju dobavljače u rokovima u kojima trebaju. Svoju zbunjenost nije adresirao na Agrokor, nego na Agenciju koja ne reagira. 

HDZ-ov Gordan Marić uočio je kako najbogatije tvrtke u Hrvatskoj imaju vladajući položaj i da tu poziciju često zlouporabljaju, navodi tportal.hr.

Samo jedan primjer. Vegeta, ista količina, isto pakiranje u jednom dućanu košta 16 kuna, a kada se putuje u Dubrovnik pa malo zastanete u Neumu, ta ista Vegeta košta 9 kuna. Mlijeko duplo skuplje, ulje 14 kuna u Hrvatskoj, 7,5 kuna u dućanu istog vlasnika. Ocat umjesto 6,30 je 10,5 kuna. To je odraz zlouporabe vladajuće pozicije - istaknuo je Marić.(MŠ)

 


Izvor: www.tportal.hr

Naslov članka: 'Konzum ima za Šeherezadu, ali ne i za dobavljače'

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox