Nagrada za najuspješniju vizualizaciju teksta u Europi

13/05/2011

Poslovni dnevnik i ove je godine osvojio prestižno priznanje na Europskom novinskom kongresu u Beču, ali ovog puta za najuspješniju vizualizaciju teksta u Europi. U konkurenciji od 219 novina pristiglih na natječaj iz 27 europskih zemalja, nagrađen je prijelom rubrike In&Out Poslovnog dnevnika od 22. siječnja 2010. godine.

 

Na 12. natjecanju Europske novinske nagrade ("European Newspaper Award"), ocjenjivački žiri sastavljen od 12 uglednih novinara, znanstvenika i dizajnera iz Njemačke, Nizozemske, Belgije, Švedske, Švicarske, Irske, Norveške i Austrije  upravo je najboljima proglasio stranice Poslovnog dnevnika. Nagrađene stranice odlikuje jedinstven izbor fotografija koje poruku teksta čine još razumljivijom i dodatno motiviraju na čitanje.

Inače, Poslovni dnevnik već treću godinu za redom osvaja prestižna priznanja na ovom natjecanju, i to u tri različite kategorije. Prošle godine osvojio je čak dvije nagrade za najbolje dizajnirane naslovnice, a 2009. godine nakon uspješno provedenog redizajna, osvojio je europsku nagradu za tipografiju. Mislim da smo time srušili predrasude kako poslovne novine moraju i izgledom biti 'ozbiljne'. Ne trebam niti napominjati koliko će tiskovnim medijima u budućim vremenima dobra vizualizacija i prezentacija biti važne. Stoga mi je veliko zadovoljstvo imati odličnu suradnju s grafičkom rubrikom koju vodi art direktor Predrag Vučinić - istaknula je urednica Poslovnog dnevnika Tatjana Tadić koja je ujedno i primila ovu prestižnu nagradu. (PS/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox