Nemojte riskirati: Na vrijeme se pobrinite za vizualni identitet svoje tvrtke

23/01/2012

Proces dizajniranja, radilo se o jednostavnom logu tvrtke ili izradi cijelog portofolia vrlo je važan za bilo koje poslovanje na samom početku.
Jednom kad pokrenete posao, vašu tvrtku će predstavljati logo, posjetnice, memorandumi i drugo, odnosno sve što će nositi na sebi ime vaše tvrtke slat će i određenu poruku o vama.

Većina velikih brandova danas ima logo tvrtke koji je dizajniran prije 50 godina i kojeg su samo suptilno mijenjali kako bi izbjegli zastarijevanje vizualnog identiteta. Ako bacite pogled na neka velika imena, osvjedočit ćete se da se branding može koristiti nekoliko godina prije nego dođe vrijeme za promjenu.

Korisno je izdvojiti malo vremena u najranijim etapama razvoja tvrtke i osmisliti logo tvrtke i ostale materijale. No, malo je vjerojatno da ćete cijeli proces odraditi unutar tvrtke, obično zbog nedostatka vremena ili nedostatka kreativnih vještina unutar tvrtke

Srećom, obje se ove zapreke mogu lako premostiti. Prvenstveno, kreativni se proces ne smije požurivati. Dajte si dovoljno vremena da dovršite projekt. Koliko god bili očajni zbog trenutačnog vizualnog identiteta, dajte si vremena da kvalitetno dovršite projekt. U protivnom ćete imati lošu kvalitetu i nejasan logo koji ćete koristiti godinama.

Za osmišljavanje vizualnog identiteta zaposlite dizajnere i specijalizirane agencije.  Na posljetku, prioriteti malih tvrtki su donošenje odluka i planiranje, s fiksnim odgovornostima unutar strukture tvrtke, a takva atmosfera je rijetko pogodna za nesputanu kreativnost.

 

Izvor: www.mybusiness.co.uk

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox