Nitko nije predodređen za uspjeh

11/04/2013

Iako su vremena teška i recesija davi i dobro uhodane poslove, ne­zaposlenost je visoka i povjerenje poduzetnika i klijenata nije na baš najboljem nivou – nove tvrtke se otvaraju. Ljude ponekad na pokretanje vlastitog posla natjeraju prilike, odnosno neprilike.

Mnogi koji u vremeni­ma recesije i globalne kri­ze odluče startati sa svo­jim poslom, ili su ostali bez radnog mjesta, ili ne mogu pronaći novi po­sao, ili više jednostavno ne žele obijati urede po­slodavaca i prolaziti iscr­pne i ponekad ponižavajuće razgovore po­sao. Mnogi od njih neće uspjeti u svome poslu, no ima i onih kojima je kriza otvo­rila oči i pružila priliku da učine nešto što inače ne bi. To što imate dobru ideju za posao ne znači automatski da ćete i uspjeti. Uspjeh ne garantira ni fakultetska diploma. Podu­zetnici dolaze iz različitih okruženja, razli­čito su obrazovani i imaju različita očekiva­nja od svoga posla. Planiranje je gotovo pa najvažniji posao u poduzetništvu.

Dosadašnja istraživanja i uspoređivanja su pokazala da poduzetnike krase neke osobi­ne koje „ostali“ ljudi nemaju. Mora im se priznati da su hrabri i poduzetni, da nikada ne miruju i uživaju u uspjehu bez obzira na to što mu je cilj, a ponekad i bez obzira na opravdanost sredstava.

Htjeli mi to priznati ili ne, ono što nas pokreće kad je riječ o poslu je novac. 

 

Naslov članka: Nitko nije predodređen za uspjeh
Autor: Marina Karamatić Sopić

Izvor: Poslovni savjetnik br.65., str. 26.-27.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox