Novinski ''fotošop'': Nestao bin Laden, ali i Hillary Clinton

10/05/2011

Ortodoksne židovske novine Der Tzitung, koje izlaze u Brooklynu, izazvale su pomutnju jer su sa fotografije na kojoj Barack Obama i njegov politički i vojni vrh prate akciju ubojstva Osame bin Ladena izrezali Hillary Clinton i još jednu ženu, navodi nacional.hr.

 

Fotografiju na kojoj Hillary Clinton, zajedno s predsjednikom i ostalim američkim dužnosnicima, s grčem i rukom na ustima gleda likvidaciju, snimio je službeni fotograf Bijele kuće Pete Souza. Unatoč mišljenju mnogih da ona ima najizražajniji izraz lica koji odaje dramatičnost situacije, Der Tzitung je fotografiju odlučio ''fotošopirati'' i s nje ukloniti američku državnu tajnicu. Osim Hillary, izbrisana je i Audrey Tomason, nacionalna direktorica za protuterorizam.

Žene su s fotografije uklonjene zbog religijskih uvjerenja, odnosno kako ne bi postojale neke ''seksualne sugestije''. Iako prema odredbama nisu smjeli promijeniti fotografiju Bijele kuće, ista nije reagirala, a časopis se ispričao zbog mogućeg dojma ponižavanja žena. (SJ)

 

Izvor: www.nacional.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox