Održana prva Best Internet konferencija o internet oglašavanju i e-poslovanju

13/04/2011

Best Internet, prva konferencija o internet oglašavanju u Hrvatskoj u organizaciji Best Marketinga, održala se 12. i 13. travnja u konferencijskom centru Hypo Expo u Zagrebu. Prvoga dana konferencije, publici se svojim predavanjem predstavio Kelvin Newman iz britanske agencije SiteVisibility koji je govorio o iskustvima i trendovima u vrlo važnom segmentu internet marketinga kao što je SEO (Search Engine Optimization) i PPC (Pay Per Click) oglašavanje.

Stotinjak okupljenih sudionika oduševio je Martin Cedergren s predavanjem o kreativnosti u digitalnom oglašavanju. Zbog mnoštva praktičnih primjera inovativnih i vrlo često niskobudžetnih digitalnih kampanja te s posebnim osvrtom na najveće izazove digitalne komunikacije mnogi sudionici su upravo ovo predavanje istaknuli kao najzanimljivije. Cedegrena u marketinškim krugovima smatraju jednim od tri najbolja kreativna direktora u interaktivnoj industriji, a ujedno je i jedan od rijetkih kreativaca koji je nagrađen dvjema nagradama Grand Prix u Cannesu kao za offline tako i za online kampanje.

George Everett, strateški planer u britanskoj agenciji VCCP Blue predstavio je filozofiju njegove agencije prema čijem načelu osmišljavaju i digitalo oglašavanje za svoje klijente: „Populating the Popular Culture“ koncept je prema kojem agencija VCCP teži stvarati popularnu kulturu i tzv. „korisno oglašavanje“ umjesto, kako je sam istaknuo „reklama koje nam ispiru mozak“. Ovu filozofiju ilustrirao je kroz primjer neobično uspješne kampanje„Compare the Meerkat“za web stranicu na kojoj se uspoređuju ponude osiguravajućih kuća za automobile. Ta je kampanja u vrlo kratkom roku postala svjetski kulturni fenomen, a njezina maskota, životinjica merkat imena Aleksandr Orlov, postala je jedna od najprodavanijih igračaka u Velikoj Britaniji. Prošlog Božića mali je merkat svojom knjigom memoara čak dospio i na Amazonovu listu bestsellera. Toliki je bio utjecaj ove reklamne kampanje na popularnu kulturu.

Drugog dana Best Internet konferencije, 13. travnja, cjelodnevni masterclass o važnosti integriranog pristupa u planiranju i provođenju on line prisutnosti koja pokreće inovativne brendove i njihovu komunikaciju, održao je domaćoj publici otprije poznati Šveđanin Johan Ronnestam, jedan od vodećih stratega, blogera i konzultanata u području modernog kreativnog i konceptualnog mišljenja. (PS/JK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox