Oglašavanje hrvatskog turizma košta gotovo 28 milijuna kuna

18/04/2011

Budući da je turistička sezona uzela zalet, oglašavanje hrvatskog turizma na globalnim TV postajama sve je učestalije. Spotovi od 30 sekundi, poput ''Mediteran kakav je nekad bio'', ''Brojevi'' i ''Recepti'', prikazuju autentičnost, način života, gastro ponudu, prirodne ljepote, kulturnu baštinu i razne turističke atrakcije, piše poslovni.hr.

 

Najčešće televizijske postaje na kojima se ''vrte'' ove reklame su CNN, BBC world, Eouronews i Eurosport. Osim spotova, za oglašavanje se koriste i banneri na internetskim portalima istih postaja.

Kampanja oglašavanja hrvatskog turizma trajat će do sredine lipnja ove godine, za što je HTZ izdvojio 9,5 milijuna kuna.

Osim navedenih televizijskih kuća, kampanja za oglašavanje hrvatskog turizma će se provoditi i na TV programima drugih turističkih tržišta, kao što je Njemačka, Italija, Slovenija, Skandinavija, ali i Hrvatska. Ukupna sredstva za TV oglašavanje u 2011. godini iznose 27.650.000 kuna, priopćila je Hrvatska turistička zajednica, a prenosi poslovni.hr. (SJ)

 

Izvor: www.poslovni.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox