Otvorena prva poslovnica Sberbanke u Hrvatskoj

24/04/2013

Službeno je otvorena prva novouređena reprezentativna zagrebačka poslovnica Sberbank d.d. u Hrvatskoj, u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije.

Sberbank, treća po veličini europska banka, u Hrvatskoj posluje pod nazivom Sberbank d.d. od 18. siječnja ove godine kada je Volksbank d.d. uspješno preimenovana u Sberbank d.d. Jedini dioničar Sberbank d.d. je Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču - tvrtka-kćer Sberbank Rusije. Grupacija upravlja mrežom od devet univerzalnih banaka u osam zemalja srednje i istočne Europe - Hrvatskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i u Ukrajini. Sberbank je akviziciju grupacije VBI (Volksbank International) okončala u veljači prošle godine.

Sberbank Rusija jedna je od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. Sberbank brend u 2012. je godini proglašen 13. najvrjednijim financijskim brendom u svijetu, s vrijednosti od 14,2 milijardi dolara, što u odnosu na 2011. godinu predstavlja povećanje od gotovo 3,4 milijarde dolara. Prva novouređena poslovnica banke otvorena je na lokaciji Varšavska 9 u Zagrebu gdje klijentima nudi potpuni spektar usluga, kao i nekoliko noviteta, poput iPad zone za klijente i informativne ekrane na dodir. Na ceremoniji otvorenja Sergej Gorkov, zamjenik predsjednika Uprave Sberbanke, izjavio je: “Ovdje u Hrvatskoj, kao i u cijeloj CEE regiji, želimo stvoriti snažnu i inovativnu banku te pouzdanog poslovnog partnera, a otvaranje ove rebrendirane poslovnice je prvi korak u tom smjeru. Sberbank se iznimno ponosi razinom kvalitete svojih usluga i tehnološkim prednostima koje nudimo našim klijentima, te nas stoga raduje što ćemo jednako visoku razinu usluge biti u stanju ponuditi i našim hrvatskim klijentima.” , izjavio je Sergej Gorkov, zamjenik predsjednika Uprave Sberbanke.

Uz to, od svibnja do srpnja ove godine, na dalmatinskoj će obali – uključujući Pulu, Dubrovnik, Zadar, Makarsku, Metković, Split i Šibenik - biti otvorene poslovnice preuređene po Sberbank standardima.

Sberbank d.d. do kraja godine planira završiti proces rebrandinga na razini cjelokupne poslovne mreže te se potom u potpunosti posvetiti unaprjeđenju svojih usluga i kreiranju ponude koja će uključivati raznoliku i inovativnu paletu proizvoda i usluga u potpunosti prilagođenih potrebama i željama klijenata. “U protekloj smo godini ponajviše bili usredotočeni na proces integracije i usklađivanja naših internih procesa sa procesima implementiranim u matičnoj banci. Ipak, napravili smo nekoliko značajnih koraka u procesu razvoja i daljnjeg jačanja segmenta poslovanja s pravnim osobama te s malim i srednjim poduzetnicima. No sada ćemo se još snažnije usredotočiti na unapređenje naše ponude u segmentu poslovanja s pravnim osobama te u segmentu poslovanja s građanima, istovremeno nastojeći našim klijentima pružiti podršku u jačanju suradnje i razvoju poslovnih odnosa s tržištima Ruske federacije i zemalja CIS-a”, izjavila je predsjednica Uprave Sberbank d.d. Andrea Kovacs-Wöhry.

Sberbank d.d. se u Hrvatskoj želi pozicionirati i kao najpoželjniji poslodavac u financijskom sektoru te privući najbolje i najnadarenije potencijalne zaposlenike. Kao dio te inicijative, u okviru svečanosti otvorenja novouređene poslovnice banka je nagradila četveročlani hrvatski tim koji je zauzeo treće mjesto na međunarodnom studentskom natjecanju u upravljanju virtualnom poslovnom bankom „Banks Battle“ u organizaciji Sberbanke i Ruske akademije za nacionalnu ekonomiju i javnu upravu. Hrvatski tim u sastavu Andrija Štajduhar, Mihael Šarić, Mario Bambulović i Marko Vindiš nagrađen je tromjesečnom plaćenom praksom tijekom koje će imati priliku upoznati poslovanje svih segmenta banke te novčanim iznosom od 1.000,00 kuna koji je svaki od njih dobio kao početni ulog na novootvorenom Sberbank B-Free online štednom računu. Hrvatski je tim treće mjesto osvojio u konkurenciji 1.000 timova iz 13 zemalja. (PS. S.P.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox