Pitanjima energije i okoliša od sada se bavi i portal croenergo.eu

31/03/2011

Savez za energetiku Zagreba predstavio je portal croenergo.eu koji se bavi pitanjima energije i okoliša, prateće industrije i tehnologija, te energetskog investicijskog i financijskog tržišta.

Portal je prvenstveno pokrenut radi cjelovitog informiranja malih i srednjih poduzetnika o mogućnostima razvoja energetike i, posebice, obnovljivih izvora energije, istaknuo je njegov glavni urednik Tomislav Marjanović.

Croenergo.eu nastoji postati središnjim portalom za srodna pitanja energije i okoliša, te aktivno promovirati i poticati ekološki prihvatljive usluge, proizvode i tehnologije, kao i pomoći razvoj investicija i gospodarstva u Hrvatskoj kroz baze "ponuda/potražnja".

Važno je što portal povezuje razvoj obnovljivih izvora egergije, za što više praktički nema alternative, sa zaštitom okoliša jer se nakon Kyoto protokola energetika više ne može promatrati odvojeno od pitanja zaštite okoliša, ocijenila je potpredsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša Mirela Holy.

Croenergo.eu je podijeljen na 10 glavnih grupa i 50 podgrupa u kojima se nalaze informacije sadržane u 350 članaka iz Hrvatske, regije, Europske unije i svijeta.

 

Društvene inicijative, stručne rasprave i savjetovalište

Poseban aspekt portala u vezi financijskog i investicijskog tržišta su burzovni indeksi energetskih kompanija, burzovna stanja energenata podijeljena na energente, poljoprivredne sirovine te plemenite i industrijske metale, prikazi maksimalnih cijena energenata na domaćem tržištu, prikazi cijena goriva i naftnih derivata na domaćem i europskom tržištu, te baze ponude i potražnje.

Osim dnevnih novosti iz Hrvatske, naglasak je stavljen na društvene inicijative, stručne rasprave i savjetovalište – servise namijenjene fizičkim i pravnim osobama, rečeno je na predstavljanju.

Značajan dio informacija na portalu odnosi se na aktualnosti iz Europske unije (EU) u koje je uključena i Baza poslovne suradnje iz EU ostvarena kroz suradnju s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) - Europskom poduzetničkom mrežom Hrvatske.

Izradu portala podržali su zagrebački Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, HGK - Europska poduzetnička mreža Hrvatske, Banco Popolare Croatia, te tvrtke Corvus Info i Iluminata Ad. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox