Profil: Neće nas kupiti Agrokor, glasine o prodaji podmeće konkurencija

13/12/2011

Iako se o prodaji grupe Profil International, najveće izdavačke kuće u državi, priča već neko vrijeme, ona nije na prodaju. U Profilu tvrde da priče o njihovoj prodaji uporno plasira konkurencija, piše Poslovni dnevnik.

Kao kupac spominje se Agrokor Ivice Todorića, a u Profilu su još jednom odlučno demantirali te informacije.

Nedavno zatvaranje knjižare u zgrebačkom Garden Mallu, kao i informacija da bi mogli zatvoriti onu u Branimir centru, dodatno raspiruju znatiželju o sudbini Profila.

Zatvaranje knjižare u Gareden Mallu bio je rezultat zajedničke poslovne odluke nakon što je naš partner i glavni zakupac One2play odlučio potražiti adekvatniji prostor, rekli su u Profilu i dodali kako nema riječi o zatvaranju knjižara, a u Branimir centru su upravo produljili ugovor o najmu.

Najjača hrvatska izdavačka kuća iz koje odlaze vodeći urednici

Inače, Profil je tijekom prošle godine ostvario prihode od prodaje od 155,5 milijuna kuna neto dobiti, što ga, usprkos padu od 13 posto na prethodnu godinu, čini najjačom izdavačkom kućom u Hrvatskoj. Profil je i najveći izdavač udžbenika za osnovnu školu s tržišnim udjelom od 35 posto.

Međutim, od osnivača i vlasnika Daniela Žderića otišlo je nekoliko zvučnih urednika poput Ivice Prtenjače i još nekih bliskih suradnika koji su preli u konkurentske kuće. Prema nekim medijima do kraja godine iz Profila će otići i glavni urednik Drago Glamuzina, navodno u izdavačku kuću V.B.Z. (jh)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 13. prosinca 2011.
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox