Proljetno čišćenje iz Microsofta i Mikronisa

02/04/2012

Tvrtke Microsoft Hrvatska i Mikronis organizirale su proljetnu kampanju ''Vaš život u procvatu'' kojom će zbrinuti i reciklirati stara računala kupaca te im dati dodatni popust za kupnju novog prijenosnog računala.

Akciju „Vaš život u procvatu“, koja će se održavati tijekom travnja, podržalo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a kupcima će omogućiti da na jednostavan način recikliraju svoja stara računala, a k tome i ostvare popust za kupnju novog u Mikronisovim trgovinama u Zagrebu, na Novoj cesti 166 i u specijaliziranom HP Brand Storeu u Arena Centru.

Svjedočimo snažnom rastu proizvodnje i uporabe električne i elektroničke opreme i uređaja, a samim tim i nastanka elektroničkog otpada. Treba naglasiti kako je krajem 2010. godine na hrvatskom tržištu bilo gotovo 46 tisuća tona elektroničke opreme te da je istovremeno povećana količina prikupljenog elektroničkog otpada na više od 17 tisuća tona. U suradnji s partnerom, tvrtkom Mikronis te uz podršku Ministarstva zaštite okoliša i prirode, motivirat ćemo kupce da svoja stara računala pri zamjeni novima donesu na reciklažu, kako bismo zaštitili okoliš i sačuvali prirodu za buduće generacije, naglasila je Tina Gorenc Makovec, voditeljica grupe klijentskog softvera Microsofta Hrvatska.

Tvrtke ovim projektom žele ukazati na važnost gospodarenja posebnom kategorijom otpada te informirati javnost o važnosti skupljanja opasnog elektroničkog otpada. (PS/JH)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox