Steve Jobs je htio uništiti Android

25/10/2011

Steve Jobs imao je veliki animozitet prema Googleovom operativnom sustavu Androidu. Htio je uložiti sve da uništi Android. To je otkriveno u autoriziranoj biografiji koja će se uskoro pojaviti na tržištu, piše tportal.

Steve Jobs je rekao autoru knjige Walteru Isaacsonu da će uništiti Android zato što je "ukraden proizvod". Uporni Jobs htio je po cijenu svega učiniti ono što je zamislio pa je rekao: Spreman sam na totalni rat oko toga. Do mog posljednjeg daha, ako je potrebno. Potrošit ću i zadnji cent Appleovih 40 milijardi dolara (220 milijardi kuna) kako bih ispravio tu nepravdu.

Sve do pojave Androida Apple i Google bili su u poprilično bliskim odnosima. Googleovi proizvodi, uključujući mape i tražilicu bili su sastavni dio iPhoneovog eko-sustava. Nakon što se u studenom 2007. samo deset mjeseci nakon prvog iPhonea na tržištu pojavio Android suradnja je oslabila.

Nakon toga Apple je odbio uvrstiti niz Googleovih proizvoda u ponudu App storea što je Google prisililo na stvaranje slabije integriranih inačica aplikacija. Trenutno Android drži 48 posto tržišta, a Apple 19 posto. (HT)

 

 

Izvor: www.tportal.hr
Foto: www-cdn.blisstree.com

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox