Superprodavač 2022.: Hrvoje Bogdan o proaktivnom i ljubaznom iniciranju prodajnog razgovora

05/05/2022
Često u prodajnom školovanju uz niz tehnika, koraka, prepoznavanja klijenata kao određenih tipova, zaboravimo da su i oni samo normalni ljudi, koji se nadaju normalnom čovjeku sa druge strane koji će im na stručan, ali jednostavan način pomoći da zadovolje svoju potrebu na najbolji mogući način. U našim prodajnim pripremama često se naučimo slijediti određene korake, prepoznavati određene tipove osobnosti, prezentirati našu uslugu ili proizvod i ponekad nam se desi da pri tome izgubimo prirodnost dijaloga kupca i prodavača.
Da se razumijemo, sva ova priprema je neophodna i važna, uključivši određene korake u prodajnom procesu kao što je važno i može itekako pomoći prepoznavanje određenih osobnosti i prilagođavanje komunikacije jeziku koji govore. Najvažnije je da pri tome ne izgubimo prirodnost i ljudskost, da ne zapnemo razmišljajući “jesam li prebrzo prešao na 3. korak prezentacije koristi” ili “je li ovaj kupac zaista crveni ili je možda plavi tip osobnosti”?
Normalnost je jedna od najtraženijih osobina kod prodavača. Kod takvih prodavača sasvim je prirodno da ga interesira koja je potreba klijenta i da ga aktivno sluša, da mu prezentira koristi koje su kupcu važne. Takav prodavač nikada ne mora prijeći na drugu strane ulice kada mu prilazi kupac iz posljednjih prodajnih razgovora već se raduje susretu. Kako koristiti vrijedne prodajne tehnike, a pri tome ne izgubiti prirodnost?
Više o toj temi na predavanju Hrvoja Bogdana.
 
Kotizacije za sva 24 predavanja po ukupnoj cijeni 2.100,00 kn + pdv su u prodaji na info@poslovni-savjetnik.com, tel. 01 49 21 737
Program konferencije: Superprodavač i dodjela nagrada B2B Superprodavač 2022. godine: https://www.poslovni-savjetnik.com/aktualno/superprodavac-i-dodjela-nagr...
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox