Usprkos prosvjedima Benetton počeo reklamnu kampanju

19/11/2011

Talijanska tekstilna tvrtka Benetton počela je u subotu, usprkos valu prosvjeda, reklamnu kampanju u domaćem tisku s fotomontažama na kojima se poznate osobe ljube u usta.

Nakon prosvjeda iz kampanje je povučen samo plakat s papom Benediktom XVI. Najtiražniji talijanski dnevni list Corriere della Sera objavio je na dvije stranice fotomontažu na kojoj se ljube američki predsjednik Barack Obama i kineski predsjednik Hu Jintao.

Bijela kuća je još u četvrtak priopćila da se protivi takvoj uporabi fotografije američkog predsjednika. Bijela kuća već dugi niz godina vodi politiku kojom ne odobrava uporabu imena i lika predsjednika u komercijalne svrhe - ističe u priopćenju njezin glasnogovornik Eric Schultz.

Drugi talijanski visokotiražni dnevnik La Repubblica također je u subotu objavio na 'duplerici' fotomontažu na kojoj francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ljubi njemačku kancelarku Angelu Merkel. Te fotomontaže, napravljene za Benettonovu novu reklamnu kampanju pod nazivom "UNHATE" ("ne mržnji") u srijedu je u Parizu predstavio zamjenik predsjednika tvrtke Alessandro Benetton. (Hina)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox