Velik iskorak: Fami će otvoriti 400 trgovina u Hrvatskoj

18/11/2011

Prehrambena industrija Fami iz Donjeg Miholjca zaključila je natječaj za otvaranje 400 trgovina u sklopu svog maloprodajnog sustava Obiteljska trgovina Fami koja trenutačno broji 37 trgovina, piše Business.hr.

Mirko Falamić, predsjednik Uprave i vlasnik tvrtke rekao je kako je koncept kvartovskih trgovina počeo razvijati zbog zaštite proizvodnje marke Fami te kako bi sačuvao 250 radnih mjesta.

Domaća proizvodnja je zapuštena, nemamo veliki izbor jer nam prodaja kroz trgovačke lance nije dovoljna, rekao je Falamić. Ili ćemo više proizvoditi ili ćemo zatvoriti jer nemamo komu prodati robu. Fami ima svoje kupce i želimo ih zadržati, dodao je.

Ako uzmemo u obzir da ulazak u neki trgovački lanac po proizvodu stoji od 1500 do 30.000 kuna, a tome moramo pridodati rabate i troškove marketinga čovjek se mora zapitati za što radi i što mu na kraju ostaje, kaže Falamić.

Dodaje da praktički nema konkurencije, iako je Todorić prvi razvio koncept kvartovskih trgovina s PlusMarketom, jer nijedan proizvođač nema toliko artikala da sam može napuniti trgovinu. (jk)

 

 

Izvor: www.business.hr
Foto:  Antonio Bronic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox