Volvo nagrada za očuvanje životnog okoliša istraživaču klime

09/09/2011

Profesor John Schellnhuber dobitnik je Volvo Enviroment nagrade za očuvanje životnog okoliša za 2011. godinu. On je vodeći istraživač na složenom području znanosti održivog razvoja, a bavi se čimbenicima koji utječu na globalni životni okoliš.

Volvo nagrada za očuvanje životnog okoliša godišnja je znanstvena nagrada koja se dodjeljuje istaknutim znanstvenim otkrićima i inovacijama na polju očuvanja životnog okoliša i održivog razvoja. U izjavi žirija ovogodišnje Volvo nagrade stoji: 

U stvaranju različitih, interdisciplinarnih istraživanja koja obuhvaćaju najveće klimatske izazove, ne postoji nitko bolji do Johna Schellnhubera koji svojim primjerom predvodi u međunarodnom vodstvu u razvoju i primjeni znanstvenih spoznaja za političare i donositelje odluka. 

Profesor John Schellnhuber direktor je Instituta za istraživanje klimatskih utjecaja u Potsdamu, institucije zadužene za javno financiranje znanstvenih projekata koje karakterizirainterdisciplinarni pristup. On je i profesor teoretske fizike na Potsdam univerzitetu te vanjski suradnik američkog Santa Fe Instituta. Bio je i savjetnik njemačke kancelarke Angele Merkel, bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira, te predsjedavajućeg EU Manuela Barossa i brojnih drugih. (PS/JK)

 

Foto: profesor John Schellnhuber

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox