Zašto vas nisu pozvali na razgovor za posao?

14/09/2012

Uočili ste zanimljiv oglas za posao. Odlična lokacija, odlična plaća, zanimljiva uloga. Poslali ste životopis i sada s nadom čekate poziv na razgovor za posao.

No, prošlo je tjedan dana. Dva tjedna. Tri tjedna. Mjesec dana. A povratne informacije nema. Nažalost, ovo je česta praksa, a evo i zašto:

1) Loš životopis

 Nije lako napisati dobar životopis. Riječ je o nekoj vrsti marketinškog dokumenta pomoću kojega pokušavate ‘prodati sebe’. Jasan i jednostavan životopis je prednost: ako je životopis naporan nitko ga neće pročitati.

 Uložite koliko god vremena treba kako biste svoj životopis dotjerali do savršenstva. Iznenađujuće malo kandidata spremno je tako nešto napraviti jer ne vode računa o tome da su izgled i stil podjednako važni koliko i radno iskustvo. I opet moramo naglasiti: vaša mail adresa mora sadržavati vaše ime i prezime, a ne nadimke ili kakve druge neprofesionalne nazive. Ako poslodavac ima još nekoliko kandidata koji imaju podjednako kvalitetno radno iskustvo kao vi, ovakvi detalji će presuditi.

2) Vještina se ne podrazumijeva

 Vi znate da ste kvalificirani za ovaj posao i imate puno argumenata koji tome idu u prilog. Poslodavac te argumente ne zna, osim ako ih vi ne napišete. Nemojte pretpostavljati, ne očekujte da se stvari podrazumijevaju samom činjenicom što ste se prijavili na oglas.

 Ako ste zaista jako motivirani za ovaj posao, ukratko u molbi objasnite zašto je tome tako i pritom pokušavajte izbjegavati fraze koje ništa ne govore (smatram da sam kvalificiran-a za ovo radno mjesto). Zamislite se u ulozi poslodavca koji će čitati vašu molbu i životopis: da ste on, što biste htjeli doznati o kandidatu i prije nego što ga pozovete na razgovor za posao? Neka vam to bude misao vodilja (i pritom imajte visoka očekivanja).

3) Posvećenost detaljima

 Iako će svaki kandidat izdvojiti vrijeme za sastavljanje životopisa i pritom detaljno opisati svoje radno iskustvo, vještine i obrazovanje, još je uvijek moguće da vam se potkradu gramatičke ili pravopisne greške. One su ujedno glavni razlog zašto poslodavci neke prijave bacaju u smeće. Iako se greška svakome može potkrasti, u ovom konkretnom slučaju ipak se očekuje da ozbiljno i pedantno pristupite prijavi na oglas.

 Isto pravilo vrijedi i kada čitate oglas za posao. Dobro proučite tražene uvjete. Ako ne ispunjavate uvjete u potpunosti, a ipak biste se htjeli prijaviti na oglas, u molbi možete spomenuti uvjet koji ne ispunjavate te naglasiti neke druge vještine koje posjedujete i kojima možete kompenzirati nedostatak te konkretne vještine. Također, možete naglasiti da ste spremni dodatno se educirati u tom području. 

 Ipak, ako je riječ o izuzetno bitnoj vještini ili stručnom znanju koje ne možete nadoknaditi u par mjeseci, postoji velika mogućnost da vam se poslodavac neće javiti i da će u uži krug kandidata odabrati one koji posjeduju traženu vještinu.

4) (I)relavantnost

 Unatoč brojnim savjetima, neki kandidati nikako da nauče: životopis je, kao i molbu, potrebno prilagođavati oglasu za posao na koji se prijavljujete. To ne znači da morate imati deset primjeraka različitih životopisa, jer ćete se izgubiti u količini podataka. Umjesto toga, životopis radije prilagodite onda kada se pojavi oglas koji vas zanima. Najprije dobro proučite uvjete natječaja, zatim svoj životopis. Koje biste stvari mogli dodati u životopis kako biste poslodavcu još bolje dočarali da ste kvalificirani za to radno mjesto? Koncentrirajte se.

 Nemojte tražene vještine iz oglasa (npr. sklonost timskom radu, odgovornost, točnost) doslovno prepisivati u svoj životopis u rubriku 'vještine'. Natuknice su ovdje kako bi vam dale ideju za navođenje konkretnih primjera. Npr. umjesto 'sklonost timskom radu' možete napisati ‘realizacija projekta u timu od 10 ljudi’. Što konkretnije, to bolje!

 Nemojte trošiti riječi i vrijeme na opisivanje svoje obiteljske situacije, svakog mogućeg posla koji ste tijekom karijere radili…umjesto toga, koncentrirajte se na one poslove i radno iskustvo koji su čim bliži (ili jako slični) onome što tvrtka traži u oglasu za posao. Naravno, ako smatrate da posjedujete iskustvo u još nekim područjima te da bi informacija o tome poslodavcu bila posebno korisna, možete to spomenuti. Npr. ako se javljate na oglas za novinara, a volite fotografirati i to vam je hobi, svakako je dobro da fotografiju istaknete kao svoj hobi ili vještinu.

5) Istina, istina i samo istina

 Živimo u 21. stoljeću, ljudi koriste društvene mreže. Budite sigurni da će vas netko ‘guglati’ i napraviti malo online istraživanje o vama. Bilo kakva informacija suprotna od one koju ste naveli u životopisu biti će dovoljna da vas poslodavac ne kontaktira (npr. na LinkedInu ste naveli da imate 2 godine radnog iskustva u nekom području, a u životopisu 3 i pol jer je taj uvjet naveden u oglasu za posao).

6) Sve to jednostavno nije bilo dovoljno

 Nažalost, i to se može dogoditi. Ponekad je s vašim životopisom sve uredu, vaša mail adresa je profesionalna, informacije i kvalifikacije besprijekorne, nema pravopisnih ili gramatičkih pogreški, a vaša molba je toliko korektno napisana da nema prostora nikakvim zamjerkama. Unatoč tome, jednostavno vam se nisu javili.

 Pritom je važno imati samo jednu stvar na umu: to nije vaša krivica. Dali ste sve od sebe, pokazali ste se u najboljem svjetlu i pokazali ste hvalevrijedan interes za ovo radno mjesto. Međutim, na oglas se prijavilo 200 kandidata. Od toga, njih 30 zadovoljava uvjete, uključujući i vas. Ali, poslodavac ima vremena porazgovarati s njih 15 (iako je svjestan da i preostalih 15 kandidata vjerojatno zaslužuje tu priliku). U ovakvim situacijama ulogu počinju igrati nijanse i to više nema veze s vašom (dobrom) prezentacijom.

 Ako mislite da bi upravo ovo posljednje mogao biti razlog zašto vam se nisu povratno javili, nazovite tvrtku i zatražite povratnu informaciju vezanu uz natječaj na koji ste se prijavili. Iako se ne živi od utjehe, sigurno će vas umiriti odgovor da ste bili u užem izboru. Ako i ne dobijete takav odgovor, jednostavno se nemojte više opterećivati tom pričom i svoju energiju uložite u potragu za novim prilikama. To je jedini način da zadržite motivaciju za daljnjom potragom, piše mojposao.net. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox