DIP: Plakatom povrjeđeno pravo SDP-a

Državno izborno povjerenstvo (DIP) RH danas je priopćilo kako je zaprimilo dopis SDP-a, kojim se traži zabrana i uklanjanje plakata ispisanih ćiriličnim pismom i na kojima je "tiskan logo Saveza komunista Hrvatske Stranka demokratskih promjena, koji je bio korišten na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj 1990. godine", zaključujući kako plakat predstavlja povredu prava Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP.

 

Kako se navodi u priopćenju DIP-a, "Državno izborno povjerenstvo RH zaprimilo je dopis Socijaldemokratske partije Hrvatske kojim se traži 'zabrana i uklanjanje' plakata ispisanih na ćiriličnom pismu sa slijedećim sadržajem: 'Za miran i sretan život u suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj, SKH Stranka demokratskih promjena', na kojima je tiskan logo Saveza komunista Hrvatske Stranka demokratskih promjena, koji je bio korišten na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj 1990. godine".

"Prema navodima Socijaldemokratske partije Hrvatske, navedeni plakati postavljeni su u noći između 2. i 3. prosinca 2011. u većem broju gradova i općina", stoji u priopćenju DIP-a objavljenom na njegovim internetskim stranicama. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox