Hrvatska pošta prošle godine zaradila 33,5 milijuna kuna

Hrvatska pošta je prošle godine ostvarila 43 milijuna kuna operativne dobiti te 33,5 milijuna kuna konsolidirane neto dobiti. 

Iz Hrvatske pošte podsjećaju da su i u 2010. ostvarili neto-rezultat od 35 milijuna kuna dobiti. Hrvatska pošta je i u 2011. godini dodatno povećala svoju profitabilnost, koja je s 3,38 posto u 2010. godini povećana na 3,66 posto u prošloj godini. Tim rezultatom Hrvatska pošta posluje na razini profitabilnosti europskih poštanskih operatora, koja iznosi između 3 i 5 posto, objavili su na temelju nerevediranog financijskog izvještaja o poslovanju u prošloj godini. Slobodni novčani tijek iz poslovnih aktivnosti (EBITDA) za 2011. iznosio je nešto malo više od 127 milijuna kuna.

U 2011. godini Hrvatska pošta je nastavila i sa smanjenjem poslovnih rashoda, koji su u odnosu na 2010. dodatno smanjeni za 34 milijuna kuna, navodi se u priopćenju. Ističe se također da je, osim povećanja profitabilnosti, Hrvatska pošta i u prošloj godini nastavila s rastom novo ostvarene vrijednosti koja je iznosila 1.198 milijuna kuna (2010. iznosila je 1.190 milijuna kuna). U prošloj je godini Hrvatska pošta među deset najuspješnijih poduzeća po novostvorenoj vrijednosti, navode iz Hrvatske pošte podsjećajući da su se 2010. našli na šestom mjestu, a da prije 2009. nisu ni bili na toj ljestvici.

Osvrćući se na novosti u prošloj godini, iz Hrvatske pošte ističu kako su rezultati restrukturiranja i nove organizacije dali dobre rezultate i pokazali da je Hrvatska pošta spremna za liberalizaciju tržišta koja stupa na snagu 2013. godine. Nastavak priprema za gradnju središnjega logističkog centra, ulazak u vlasničku strukturu Tiskare Vjesnik, ulazak na tržište s E-doc sustavom za informatizaciju javne uprave, pripreme za digitalnu televiziju Hrvatske pošte te poboljšanja postojećih usluga samo su neki od temelja dobre prošlogodišnje strategije i uspješnog poslovanja, zaključuje se u priopćenju. (Hina/HT)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox