Kosor: Ne bojimo se britvi i sjekira

Predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor u je Saboru poručila SDP-u da njezina stranka neće posustati sve dok svi lopovi, pa, kako je rekla, i oni iz SDP-a i drugih stranaka Kukuriku koalicije ne dođu pred lice pravde.

Ingrid Antičević Marinović je u aktualnom prijepodnevu premijerku upitala misli li da bi s dužnosti trebalo smijeniti sve one koji su radili kao Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carine i HDZ-ov blagajnik, bez obzira što je član HDZ-a. Obmanom je ocijenila njezinu izjavu da u SDP-u najavljuju da će, dođu li na vlast, svi oni s iskaznicom HDZ-a ostati bez posla, ističući kako sigurno nije bila obmanjivana kada je od sindikata u Carini, ali i drugih slušala o nezakonitostima Barišića u Carini.

Nećemo posustati dok svi lopovi ne dođu pred lice pravde i nećete uspjeti u svojoj nakani da lopovi iz SDP-a ili HNS-a ili neke druge stranke vaše koalicije ne stanu pred lice pravde, odgovorila joj je Kosor

Podsjetila je i na najavu SDP-ovca Ranka Ostojića u medijima da SDP na vlast dolazi s britvom u ruci. To još nismo imali u povijesti demokracije, da neki član neke stranke, pa bila to i partija, najavljuje dolazak na vlast i obračun s neistomišljenicima s britvom u ruci. To je vrijeme prošlo, mi se britvi, ni sjekira i linčeva ni zatvaranja, ali ni prijekih sudova, ne bojimo jer je Hrvatska demokratska europska država, poručila je premijerka. SDP-u je poručila i da neće proći njihove najave da će dobro paziti što radi DORH i sudovi i da će na temelju toga procjenjivati tko će ostati na svojim pozicijama. To vam proći neće jer je vrijeme komunizma davno prošlo, poručila je SDP-ovcima. Nezadovoljna odgovorom, SDP-ova zastupnica kazala je kako je isticanje da su svi isti zadnja obrana korumpiranih, naglasivši da za loše stanje u Hrvatskoj nije kriva samo nesposobnost, već i lažljivost ove vlasti. (Hina/HT)

 

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox