Nagrade novinarima koji promiču vrijednosti obrazovanja

Goran Stanzl/PIXSELL

Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja dodijelit će se u tri kategorije - za najbolji tiskani/online, radijski i televizijski prilog.


Uvodno će gosti, predstavnici Grada Zagreba, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Fakulteta političkih znanosti, Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar te Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, razgovarati o medijskoj pismenosti u Hrvatskoj.

Na natječaj Pragme pristiglo je 12 novinarskih radova koje su zajedno ocjenjivali učenici, nastavnici, stručni suradnici i roditelji odgojno-obrazovnih ustanova po principu „jedna ustanova - jedan glas“. Tema ovogodišnje Nagrade „Nastavi dobru priču!“ povezana je s istoimenim školskim kalendarom kojeg je Pragma tiskala. Novinari su potaknuti za prijavu radova koji su usmjereni na vještine empatije, aktivnog slušanja, etičnog i prosocijalnog ponašanja i suradnje.

Pragma Nagradom, koja se dodjeljuje već petu godinu zaredom, želi podržati rad novinara koji promiču vrijednost obrazovanja i koji svojim izvještavanjem doprinose kvalitetnijoj informiranosti građana o obrazovanju. Projekt je do sada proveden na području cijele RH te je doprinio jačanju medijske pismenosti djece i mladih.

Nagrada se provodi uz potporu i pokroviteljstvo Grada Zagreba te partnerstvo Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox