Redizajn u turizmu

Turističke zajednice kakve je prije dva desetljeća ustrojio dugogodišnji direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, uskoro će doživjeti temeljit redizajn, piše Večernji.hr.

Prekrajanje će biti sveobuhvatno, pripremaju se izmjene čak tri zakona: o turističkim zajednicama, boravišnoj pristojbi i članarinama turističkih zajednica. Pravac promjena je poznat, no u Ministarstvu turizma do 22. ovog mjeseca primaju i primjedbe, sugestije svih zainteresiranih za budući ustroj TZ-a.  

"Vrijeme je za promjene, a ključna riječ svih novina je destinacijski menadžment, pri čemu ponajprije želimo ojačati razvoj destinacija na regionalnoj razini", najavljuje ministar turizma Darko Lorencin, koji kaže i da je sustav turističkih zajednica protekle 23 godine dao golem doprinos razvoju našeg turizma.

Zamišljeno je da većina od tristotinjak postojećih turističkih zajednica preraste u destinacijske menadžment-organizacije (DMO). Primjerice, otoci više neće moći imati po dvije-tri turističke zajednice nego jednu destinacijsku menadžment-organizaciju. U destinacijsku menadžment-organizaciju prerast će i županijske turističke zajednice na kontinentu, a plan je oformiti deset novih, regionalnih DMO-a. Te nove, regionalne menadžment-organizacije dobili bi Zagreb, Središnja Hrvatska, Slavonija, Istra, Kvarner, Lika – Karlovac, Dalmacija – Zadar, Dalmacija – Šibenik, Dalmacija – Split i Dubrovnik. PS/S.P. Izvor: Večernji.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox