Tanković kandidat SDAH-a na parlamentarnim izborima

Dosadašnji saborski zastupnik bošnjačke nacionalne manjine Šemso Tanković bit će kandidat Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDAH) i na predstojećim parlamentarnim izborima, izvijestili su predstavnici SDAH-a na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci.

 

SDAH je odlučila izvijestiti javnost o kandidaturi Šemse Tankovića na konferenciji u Rijeci ocjenjujući da je u ovom gradu uzoran odnos prema nacionalnim manjinama, rekli su predstavnici SDAH-a. Predsjednik riječkog ogranka SDAH, Ismet Mešanović, je izrazio želju da se politička suradnja između SDAH-a i SDP-a, kakva postoji u vladajućoj koaliciji u gradu Rijeci, ostvari nakon izbora i na nacionalnoj razini.

Predsjednik SDAH-a Tanković je na konferenciji izrazio uvjerenje da će ponovno ostvariti saborski mandat. Govoreći o svojoj dosadašnjoj saborskoj aktivnosti, najvećim uspjehom je ocijenio povratak bošnjačke, ali i slovenske manjine u Ustav RH, što je, kazao je, bio temeljni razlog suradnje s HDZ-om u proteklom mandatu. Tanković je u Hrvatskom saboru predstavljao, osim bošnjačke, i albansku, makedonsku, crnogorsku i slovensku manjinu. (Hina)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox