Zahvala pruža osjećaj vrijednosti, a to najbolje znaju hotelijeri

Svi znamo koliko je zahvala važna za završetak uspješne komunikacije. S druge strane, svi volimo kad nam netko zahvali kad ga poslužimo, učinimo mu uslugu, pomognemo mu… Jesmo li svjesni koliko ta mala riječ, koja se uči još u najranijoj dobi, može značiti za nekoga?

 

Povodom svjetskog dana zahvale (International Thank you Day), koji se obilježava 11. siječnja, Heraklea d.o.o., istražila je koliko su djelatnici u raznim sektorima zahvaljivali svojim kupcima na posjetu ili kupnji u drugoj polovici 2010. godine.

 

Hotelijerstvo na prvom mjestu

 

Od tri različita sektora, bankarstva, hotelijerstva i maloprodaje, najbolji su rezultati zabilježeni u hotelijerstvu – tamo je, naime, svaki djelatnik zahvalio gostu što je odsjeo upravo u njihovom hotelu i koristio njihove usluge. Slijedi ga maloprodaja, u kojoj je naravno, najveći promet kupaca, a tamo je kupcima zahvaljivalo 72% djelatnika, odnosno, četvrtina djelatnika u maloprodaji kupcima nije zahvalila. Pitamo se, jesu li ti kupci nastavili tamo obavljati svoje (svakodnevne) kupovine…?

Na posljednjem se mjestu smjestilo bankarstvo -  djelatnost u kojoj je zahvala iznimno bitna, budući da su proizvodi i usluge koji se nude u ovoj djelatnosti iznimno slični. Tamo je klijentima na dolasku zahvalilo 66% djelatnika, odnosno trećina to nije učinila.

 

Zahvala pruža osjećaj vrijednosti

 

Zahvala je svakako najbolji način završetka suradnje jer kupcu pruža osjećaj vrijednosti što uvelike pojačava njegovu namjeru povratka i ponovne kupnje, a to ukazuje na ostvarivanje dugoročnih odnosa te se odražava na uspješnost poslovanja.

Stoga se postavlja pitanje: jesmo li zahvalni svakom kupcu/klijentu/korisniku koji nas posjeti?

 

 

(PS/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox