Znanjem do zaposlenja u Karlovcu

Znanjem do zaposlenja - partnerstvo za cjeloživotno obrazovanje u Karlovačkoj županiji, projekt je karlovačke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i slovenskog Razvojno-obrazovnog centra iz Novog Mesta koji je danas predstavljen u Karlovcu.

 

Svrha je toga projekta da se u godinu dana stvori mreža javnih i privatnih učilišta za razvoj cjeloživotnog učenja. Sudionici mreže će usvajati primjere iz dobre prakse za pomoć pri obrazovanju i zapošljavanju tzv. zanemarenih skupina kojma je otežan pristup tržištu rada.

U ime slovenskoga Razvojno-obrazovnog centra Marijeta Gašperčić je rekla da je u Sloveniji prije deset godina počelo ubrzano i sustavno cjeloživotno učenje te da iz godine u godinu raste broj i kakvoća obrazovnih programa i korisnika uz izdašno financiranje Europskoga socijalnog fonda.
Kroz njihov centar godišnje prođe oko 10.000 korisnika s ukupno 40.000 obrazovnih sati, a provodi ih do 120 djelatnika.

2 milijuna eura iz EU

Članicama karlovačke mreže bit će predstavljeni ti programi dobre prakse, kao i varaždinski Centar za cjeloživotno obrazovanje.

Pročelnica karlovačke Podružne službe HZZ-a Ana Pozderac najavila je da će se u Karlovcu održati i sajam cjeloživotnog obrazovanja te izraditi web stranica kao virtualni centar cjeloživotnog obrazovanja, informacija o programima, izvorima njihova financiranja, a provest će se i istraživanje među poslodavcima i tražiteljima posla o najpotrebnijim obrazovnim programima.

U ime središnjice HZZ-a Ivana Horvat rekla je da je to jedan od 23 projekta financirana po programu IPA "Lokalno partnerstvo za zapošljavanje" za koje je odobreno dva milijuna eura iz EU-a. Karlovački projekt vrijedi 80.000 eura, od toga je 70.280 eura financirano iz IPA. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox