7.500 kuna za 70 sati rada mjesečno? Nije loše...

Prošlogodišnji štrajk Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova, očito se isplatio. Stjuardese i stjuardi Croatia Airlinesa dogovorili su s upravom povećanje plaća od 30 posto, a ugovor bi se trebao potpisati kroz najviše dva tjedna, piše dalje.com.

 

Navodno je uprava bila ucijenjena jer, kako tvrde, sindikat je opet zaprijetio štrajkom i to usred sezone, koja naravno nosi najveću zaradu. Sindikat to poriče i ističe da je riječ o sasvim legitimnih zahtjevima jer plaće od 3.500 do 5.000 kuna, kolike su sada, nisu realne i manje su od plaća drugih aviokompanija koje posluju slično kao i CA. Napominju i da vjeruju kako dobar dio novca odlazi na loše ugovore koje sklapa uprava (u samo prva tri mjeseca ove godine gubitak CA iznosi 92,9 milijuna kuna).

Povećanje plaća znači da će prosječna stjuardesa Croatia Airlinesa za 70 mjesečnih sati rada imati plaću od oko 7.500 kuna, što će tvrtku godišnje koštati 5 milijuna kuna, a od sljedeće godine kreće se u povećanje plaća i ostalim djelatnicima, što će troškove povećati na 20 milijuna kuna, piše dalje.com. (MJ)

 

Izvor: www.dalje.com

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox