Dioki: Zaba izdala garanciju, usuglašeni ugovori s Turcima

Vezano za ponudu turskog investitora Caliskana, iz Diokija su putem Zagrebačke burze priopćili da su svi ugovori i sporazumi s turskim investitorom usuglašeni i potpisani te da je Zagrebačka banka turskom investitoru izdala bankovnu garanciju.

Vezano uz ponudu turskog investitora Caliskana, a s obzirom na niz netočnih informacija objavljenih u medijima tijekom jučerašnjeg dana, obavještavamo javnost da su svi ugovori i sporazumi s investitorom usuglašeni i s njegove strane potpisani, te da je u međuvremenu poslovnoj banci investitora od strane Zagrebačke banke d.d. sukladno Odluci Vlade RH izdana bankovna garancija, priopćili su iz Diokija.

Tijekom današnjeg dana, a najkasnije sutra, od investitora očekujemo informaciju o datumu uplate avansa namijenjenog isplatama zaostalih plaća zaposlenika društava Dioki d.d. i DinaPetrokemija d.d., nakon čega ćemo biti u mogućnosti zaposlenike izvijestiti o planiranom datumu isplate plaća, uzimajući u obzir vrijeme potrebno za tehničku pripremu procesa.

Ovim radnjama stvaraju se pretpostavke za nastavak procesa restrukturiranja Dioki Grupe i pripremu pokretanja proizvodnje u Dina-Petrokemiji d.d. a sve u svrhu očuvanja proizvodnih radnih mjesta, zaključuje se u priopćenju.(PS/JK)

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox