ERGO Hrvatska prodana Sava osiguranju

Jurica Galoic/PIXSELL

ERGO Group AG objavila je da sa Sava osiguranjem potpisuje ugovor o kupoprodaji, a kao što je i uobičajeno za transakcije ove prirode, transakcija podliježe regulatornom odobrenju.


ERGO životno osiguranje ostvarilo je u 2017. tržišni udio od 0,2% na hrvatskom tržištu životnog osiguranja, a tržišni udio od 1,2% na tržištu neživotnih osiguranja.

Sava osiguranje je dioničko društvo u 100 postotnom vlasništvu Sava reosiguranja (Sava Re). Sa 40 godina iskustva u međunarodnom osiguranju, Sava Re nudi potpuni obuhvat reosigurateljnih pokrića, vodeći i podržavajući sve vrste reosigurateljnih poslova. Kompanijama Sava osiguranje i Sava Re agencije Standard & Poor's i A. M. Best dodijelile su A kreditni rejting.

U Sava osiguranju pronašli smo renomiranog investitora koji je uspostavio sveobuhvatan skup korporativnih prednosti u pogledu regionalnog znanja, pouzdanosti, brzine, fleksibilnosti i financijske uspješnosti“, naglašava Alexander Ankel, operativni direktor (COO) ERGO International AG, te dodaje: „ERGO neživotno i životno osigurateljno poslovanje u Hrvatskoj savršeno odgovara Sava osiguranju, sa sjedištem poslovanja u Ljubljani, Sloveniji, pojačavajući njihove međunarodne osigurateljne aktivnosti u središnjoj i istočnoj Europi.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox