Erste osniva policijski zatvoreni mirovinski fond

Luka Stanzl/PIXSELL

HANFA je odobrila Erste društvu za upravljanje mirovinskim fondovima osnivanje i upravljanje Policijskog zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda (ZDMF).


"Policijski ZDMF bit će ponuđen svim članovima sindikata te vjerujemo da će velik broj članova prihvatiti ponudu. Strategija samog fonda definirana je zajedničkim dogovorom te će se sredstva ulagati uzimajući u obzir dobnu strukturu, horizont i dinamiku vršenja uplata", ističu iz Erstea.

U najvećem Sindikatu policije Hrvatske (SPH) podržavaju sve aktivnosti koje su usmjerene u planiranju što boljih uvjeta života u mirovini.

"SPH je u proteklih desetak godina vodio više pregovora s mirovinskim osiguravajućim društvima oko osnivanja zatvorenog mirovinskog fonda, među ostalim i s Erste mirovinskim fondom... a upravo u posljednjih nekoliko mjeseci razgovarali smo s Ersteom, kao i prednostima i nedostacima u odnosu na otvoreni mirovinski fond", kaže predsjednik Dubravko Jagić.

Dodao je kako SPH-u još nije potpuno jasno koje su prednosti ZDMF-a koja bi postojala ako bi Vlada uplaćivala doprinose.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox