Dobar odnos sa zaposlenicima zlata vrijedi

29/09/2011

Zanemarivanje odnosa sa zaposlenicima vodi kroničnom nezadovoljstu i padu produktivnosti. Ako ste nadređeni timu zaposlenika od vas se očekuje konstruktivno kritiziranje, poticanje zaposlenika na preuzimanje odgovornosti, ali i nagrađivanje te motiviranje. Donosimo vam 10 savjeta kako uspjeti u tome.

1. Planovi su sjeme budućih postignuća
Pobrinite se da vaš poslovni plan, osnovne vrijednosti i trenutnu strategija učinkovito prenesete zaposlenicima što će pomoći izgradnji poštovanja, podignuti moral i poboljšati individualna postignuća.

2. Sreća
Tu nema velike mudrosti, sretniji tim će biti i produktivniji. Napeti trenuci su dio svakodnevnog poslovnog pritiska. Tijekom tog vremena, pokušajte atmosferu držati pod kontrolom tako da zaposlenici osjećaju izazov, a ne strah.

3. Povišica
Osmislite bonuse i povišice s jasno određenim pravilima dobivanja kako bi svi znali što mogu očekivati.

4. Povratne informacije
Kod zaposlenika potičite povratne informacije. Povratne informacije bit će dobra indikacija sveukupnih stavova vezanih za tvrtku, a pomoći će vam pri izgradnji mirne i produktivne atmosfere u kojoj su svi zadovoljni.

5. Ravnoteža
Uspostavite ravnotežu između posla, team buildinga i zabave. U tome vam mogu pomoći godišnji timski izleti i mjesečna druženja.

6. Sastanci
Godišnja ili polugodišnja procjena pomaže pri identificiranju problema među osobljem i njihovim rješavanjem prije no što dođe do većih poteškoća. Osim toga, tjedni i mjesečni sastanci osoblja s jasnim ciljevima pomoći će da zaposlenici ostanu fokusirani.

7. Nagrade
Mjesečni pregled rada s mehanizmom bodovanja i nagradama znači da će rukovodstvo bolje moći identificirati i ispraviti probleme. Zaposlenici će se osjećati opušteno, motivirano i imat će više samopouzdanja.

8. Ideje, ideje, ideje
Knjiga ideja je odlična stvar za zaposlenike; većina će voljeti što se njihov doprinos razmatra, a inovativne ideje mogle bi doprijnijeti razvoju poslovanja.

9. Treningom do dobiti
Osmislite plan treninga osoblja. Potrudite se da učenje i osobni razvoj budu konzistentni, tako da vam osoblje može raditi na fleksibilan način što znači da će se vaše poslovanje lakše prilagođavati zahtjevima tržišta.

10. Predanost... riječ koje se ne treba bojati
Održavajte visoku razinu predanosti potpunom interakcijom s vašim osobljem; uključite ih u planiranje i donošenje odluka. Zaposlenici će osjećati moralnu odgovornost za uspjeh tvrtke, što je odlično za podizanje osjećaja pripadnosti timu.

 

Izvor: www.newbusiness.co.uk

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox