Odličan zaposlenik: Ekscentričan, nikad zadovoljan i voli dokazivati da je u pravu

09/03/2012

Zašto tražiti dobre radnike, ako možete imati odlične, piše poslovni.hr i donosi popis osobina radnika koji su uvijek razlikuju od ostalih.

Svestrani su

Odlični radnici ignoriraju rutinski opis poslova i posebno dobro dođu manjim tvrtkama. Takvi zaposlenici su prilagodljivi, neovisni, a kada treba nešto napraviti odradit će to bez obzira na svoj položaj.

Oni su drugačiji

Odlični zaposlenici su pomalo neobični, razmišljaju izvan okvira, ne boje se iskušavati vlastite granice, a njima se obično možete obratiti kad vam je potrebna ideja.

Razumni su

Koliko god bili ekscentrični, odlični zaposlenici znaju kada je vrijeme za povlačenje i donošenje trezvenih odluka zajedno s ostatkom tima.

Hvale tim

Odlični zaposlenici znaju prepoznati tuđi trud i nije im problem pohvaliti ih pred ostalim kolegama.

Kritiziranje nasamo

Iako će javno pohvaliti dobrog kolegu, ako s njim moraju riješiti neki problem, zauzet će drugačiji pristup i obaviti razgovor u četiri oka.

Govore što misle

Odlični zaposlenici su proaktivni, ne ustručavaju se pitati što ih zanima, iznijeti svoje prijedloge i govore što misle.

Vole dokazivati u pravu

Motivacija iznimnih zaposlenika često je posljedica želje za dokazivanjem svima koji su im govorili da neće uspjeti ili da ne mogu nešto napraviti. Kada drugi posustaju, želja za dokazivanjem njih i dalje tjera naprijed.

Zadovoljstvo im nije u krvi

Uvijek misle da se stvari mogu napraviti bolje i brže, stalno traže nove načine na koji mogu poboljšati poslovanje tvrtke u kojoj rade. (jk)

 

Izvor: www.poslovni.hr

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox