10 trendova koji će oblikovati svijet 2014.

JWT, svjetski najpoznatiji marketinški i komunikacijski brend, objavio je svoju devetu godišnju prognozu ključnih trendova koji će potaknuti ili značajno utjecati na potrošačko stanje uma i ponašanje u 2014. i nadolazećim godinama.

U skladu s prognozom, svjedočit ćemo eksponencijalnom rastu potrošačkih očekivanja u pogledu brzine i lakoće budući da "gospodarstvo na zahtjev" i kultura stalne uključenosti postaju uobičajene stvari. Budući da poslovni svijet na to reagira na isti način, čineći usluge i proizvode dostupnima odmah, nestrpljenje i impulzivnost i dalje će rasti.

U međuvremenu, mobilni uređaj počinje i do sada nedovoljno usluženom stanovništvu na tržištima u nastajanju otvarati mogućnosti - pomažući ljudima da promijene svoje živote pružajući im pristup financijskim sustavima, novim poslovnim alatima, boljoj zdravstvenoj skrbi, obrazovanju i ostalome.

U prognozi se stavlja naglasak i na rast virtualnog doživljaja, ubrzani pomak prema vizualnom vokabularu, novu privlačnost nesavršenstva kao i rast telepatske tehnologije koji će omogućiti brendovima da bolje razumiju umove i raspoloženja te da uzvrate personaliziranim pristupom.

Drugi trendovi koji se navode u izvješću uključuju - kraj anonimnosti, bijes protiv stroja, promišljeno življenje i mješanje tradicija.

„Potrošači istovremeno pozdravljaju i opiru se rastućoj sveprisutnosti tehnologije u našim životima – za mnoge je tehnologija ulaz prema mogućnostima, ali oni na koje ona ima najveći učinak počinju propitkivati njezin utjecaj na svoje živote i privatnost,” kaže Ann Mack, direktorica za uočavanje trendova u JWT-u.

JWT-ovih „10 trendova u 2014. i nadolazećim godinama” rezultat su kvantitativnog, kvalitativnog i sekundarnog istraživanja koje je provela JWT-ova istraživačka služba tijekom godine i u svrhu ovog izvješća.

"Cilj naše godišnje prognoze trendova je shvatiti sile promjene koja oblikuje kulturu, ponašanje potrošača i poslovanja, te aktivno sudjelovati u pokretanju te promjene,” kaže Bob Jeffrey, predsjednik i glavni izvršni direktor JWT Worldwidea. Ovakva vrsta istraživačke službe omogućava nam da definiramo mogućnosti koje se stvaraju na globalnom tržištu, tako da možemo poraditi na povoljnijem položaju svojih multinacionalnih klijenata. PS/S.P.

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox