15 minuta slave na HURA partiju

U prostorima budućeg kluba Pepermint održana je tradicionalna božična zabava Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA), na temu slavne Warholove krilatice "15 minuta slave".

 

Zabava je okupila više stotina djelatnika agencija za tržišno komuniciranje, njihovih poslovnih partnera - oglašivača i predstavnika medija, kao i brojne osobe iz javnog života. Koncept ovogodišnje zabave temeljen je na pretpostavci da je glavna snaga HURA-e upravo u njenim vlastitim redovima, te je putem posebno organiziranog natječaja za top 5 DJ-a iz agencija članica, najboljima dana prilika da postanu zvijezde zabave.

U 2010. godini HURA je nastavila provoditi projekte koji imaju za cilj unapređenje struke i njenu daljnju profesionalizaciju, te edukaciju članova. Među realiziranim projektima ističu se: novi Kodeks oglašavanja, usuglašen s najboljom europskom praksom, pokretanje HURA AdExa, kojim se izvještava o realnim neto ulaganjima u ukupnu oglasnu industriju, Effie-natjecanje za najučinkovitije marketinške kampanje, te edukacijski program agencijskih radionica HowToWow.

Za 2011. predviđanja iz HURA-e su optimistična, te prema riječima predsjednika Udruženja Slavena Fischera, u slijedećoj godini u HURA-i očekuju početak promjene trenda smanjivanja oglasnih budžeta, odnosno njihovo povećanje između pet i deset posto. (PS)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox