2. Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje uz 10. Smotru studentskih poduzetničkih inkubatora i studentskih poduzeća

U četvrtak, 6. lipnja, održati će se 2. Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje  u organizaciji Hrvatske udruge za franšizno poslovanje i u suradnji s Visokom školom za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski koja će u sklopu Foruma održati Smotru studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora.


Hrvatska udruga za franšizno poslovanje drugu godinu za redom organizira ovu manifestaciju kako bi svojim znanjem pomogla nezaposlenima i studentima da svoj poslovni pothvat učine održivijim. Franšiza je odličan način ulaska u poduzetništvo upravo radi toga što se buduće poslovanje temelji na isprobanom modelu te uz mentorstvo iskusnijeg poduzetnika/davatelja franšize. Takav način samozapošljavanja/ kupnja franšize moguća je i putem potpora: od  mjere do karijere HZZ. Statistike pokazuju da više od 90% takvih start up-ova preživi prvih 5 godina poslovanja za razliku od samostalnih gdje je stopa preživljavanja jedva preko 25%.

S druge strane Visoka škola Nikola Šubić Zrinski i BIZ-Poduzetnički inkubator (Business incubator Zrinski) već deset godina tradicionalno, organiziraju Smotru studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora. Na smotri će sudjelovati brojne visokoškolske ustanove, studentska poduzeća te predstavnici alumni zajednice koji su uspješno pokrenuli poduzeća za vrijeme studija. Logičan faza životnog ciklusa studentskih poduzeća je prebacivanje u realni sektor nakon diplome, št o fakulteti omogućavaju, a samozapošljavanje je i tu okosnica svega još kad se to spoji s mogućim rastom kroz kreiranje franšiznog poslovnog modela dobili smo idealnu kombinaciju ovih dviju priredbi.  

S mogućom dalekosežnom dobrobiti za studente i nezaposlene. 

Na Forumu će se također predstaviti poznati franšizni koncepti s ciljem poticanja samozapošljavanja kod studenata i nezaposlenih osoba te će se održati predavanja,  radionice i okrugli stol, panel diskusije  s ciljem poticanja samozapošljavanja studenata i nezaposlenih osoba kroz poznate franšizne modele, ali i kroz otkupljivanje studentskih poduzeća od strane studenata uz potpore za samozapošljavanje, a nakon završenog studija. Za već postojeće poduzetnike pripremili smo „Mini franšizni inkubator“ gdje će biti moguće dobiti besplatne savjete o kreiranju franšiznog poslovnog modela kao i testirati  franšizibilnost poslovanja.

Visoka škola Zrinski inicijator je uspostave programa „Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora“, koji je pokrenut 2012. godine u partnerstvu s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo i investicije, a stručnjaci Visoke škole Nikola Šubić Zrinski prvi u Hrvatskoj i jedni od rijetkih u Europi, pokrenuli su projekt studentskih poduzetničkih inkubatora sa stvarnim studentskim poduzećima, čime su otvorili put sličnim projektima i za druge institucije.

Hrvatska udruga za franšizno poslovanje od 2002 godine radi na promociji i popularizaciji franšiznog poslovnog modela kao sigurnijeg načina pokretanja vlastitog poslovanja radi obuke, treninga i mentorstva u toku poslovanja koje osigurava davatelj franšize. To je jedini poslovni model u kojem dvije tvrtke brinu oko uspjeha istog poslovanja. Iako se pojam franšiza veže uz velike svjetske korporacije ipak ona je uglavnom  marketinški kanal preko kojeg mikro i male tvrtke šire svoje poslovanje, a kupci franšize si tim načinom start up-a osiguravaju podjelu rizika i mentorstvo u toku poslovanja od strane iskusnijeg poduzetnika koji je razvio taj poslovni model/davateljem franšize. Od 2018 kupnja franšize uključena je u potpore HZZ : od mjere do karijere. 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox