3 savjeta kako se istaknuti pri traženju posla

Pri traženju posla morate pronaći način da se istaknete u moru kandidata koji su se prijavili za posao. Osobe koje su dobile posao, obično se po nekoliko stvari razlikuju od onih koje nisu bile te sreće, piše Business.hr. Koje to stvari čine razliku?

Morate dokazati da ste vrijedni radnog mjesta

Jedna je stvar reći da ste odličan komunikator i kreativac, no i dokazati te tvrdnje je nešto sasvim drugo. Potencijalan poslodavac  prije će vas primijetiti ako istaknete u čemu ste to bili uspješni na prošlom poslu kako bi znao čime ćete doprinositi ako vas zaposli.  Stoga, razmislite po čemu se zaista izdvajate od drugih kandidata i koja vaša znanja i vještine mogu biti korisna budućem poslodavcu i ne oklijevajte to navesti u životopisu.

Odlično poznavanje potencijalne tvrtke

Dobar potencijalni kandidat uvijek će više nego dobro proučiti tvrtku u koju ide na razgovor, za što će biti dovoljno  prosurfati internetom. Stručnjaci savjetuju da je dobro znati viziju tvrtke, rukovodstvo, konkurenciju, stanje na tržištu i drugo.

Entuzijazam

Pokazali ste da ste vrijedni određenog radnog mjesta, istražili ste  i proučili tvrtku? E,  tada su dobre šanse da ćete postati entuzijastičan kandidat i da vam potencijalan poslodavac neće moći odoljeti. Entuzijazam se može vidjeti u samom razgovoru za posao, kada kandidat pokazuje zanimanje za buduće odgovornosti, radno mjesto i drugo.  (jk)

 

Izvor: www.business.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox