3,5 milijuna kuna za "maslina-biznis" u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Prekogranični projekt "Tradicionalno maslinarstvo", kao dio prekogranične turističke ponude koji se provodi u sklopu programa IPA, predstavili su u Dubrovniku zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Marija Vučković, pomoćnik ravnateljice Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo Mario Bjeliš i savjetnica za turizam SNV Crne Gore Gorica Bojić.

 

Riječ je o dvogodišnjem projektu koji će se financirati iz fondova EU s oko 3,5 milijuna kuna, a u njemu sudjeluju i Zajednica maslinara Dubrovačko-neretvanske županije, Županijska razvojna agencija DUNEA, Društvo maslinara iz Bara te Maslinarsko društvo Boka Kotorska.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare projekt sadrži izradu baze podataka maslinara, osnivanje panel grupa maslinara, izradu studije ekonomske vrijednosti, brendiranja, certifikacije i fizičko-kemijsku analizu. Također predviđa označavanja cesta maslinova ulja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i opremanje laboratorija u Zavodu za maslinarstvo i južne kulture u Dubrovniku kao i pojačanu promociju maslinova ulja, poboljšanje suradnje maslinara Hrvatske i Crne Gore i njihovo povezivanje s turizmom. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox