38% djece na Facebooku je mlađe od 12 godina

Iako korisnici Facebooka moraju biti stariji od 13 godina najnovije istraživanje pokazalo je da je 38 posto djece mlađe i da svejedno bezbrižno surfaju, piše net.hr

Prilikom kreiranja Facebook računa jedan od glavnih uvjeta je da ste mlađi od 13 godina, ali čini se da to ne sprječava mnoge da upišu lažni datum rođenja i zaobiđu pravilo. MinorMonitor, web stranica i servis koji omogućava roditeljima da prate aktivnosti svoje djece na Facebooku, provela je istraživanje na uzorku od 1.000 roditelja o tome kako njihova djeca koriste Facebook. Istraživanje je otkrilo da je 38 posto djece na Facebooku u dobi od 12 i ispod 12 godina starosti. Od 1.000 djece čak je 40 njih bilo mlađe od šest godina.

Nije tajna da djeca vole najpoznatiju društvenu mrežu, ali 74 posto roditelja izjavilo je da su zabrinuti za njihovu sigurnost. Više od polovice roditelja (56 posto) je najviše zabrinuto zbog seksualnih predatora koji djecu vrebaju na internetu. Roditelji su zabrinuti i zbog cyberbullyinga, a 41 posto roditelja je zabrinuto zbog mogućnosti nasilja preko interneta, međutim 30 posto njih smatra da su njihova djeca već bila žrtve.

Više od polovice roditelja nadzire kako njihova djeca koriste Facebook i to na način da se prijavljuju preko njihovih računa, jedna četvrtina njih su i prijatelj svoje djece na Facebooku, a samo 17 posto roditelja uopće ne nadzire svoju djecu. U nastavku pogledajte infografiku s rezultatima istraživanja. (HT)

 

Izvor: www.net.hr

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox